3d Visualisering

3D visualiserings teknik

Att se en värld av möjlighet industrier som olika som engineering, konstruktion, arkitektur, reklam och medicinsk har alla införlivas med ett utbud av 3D-visualisering teknik deras design, utveckling och produktionsprocesser. Ett snabbt växande bibliotek med 3D-modellering verktyg, 3D-innehåll och 3D utskrift material har gjort design mer kostnadseffektiv och förenklat processen produkt på marknaden. Men exakt hur fungerar 3D visualisering teknik? Ta en närmare titt på vetenskapen bakom innovationen avslöjar en slående konvergens där state-of-the-art forskning processer möter en växande förståelse för visuell kommunikation.

Bakom kulisserna på 3D-visualisering

3D kartläggning visar arkitektoniska projekt med en högre nivå av precision och detaljrikedom. Branschledare antagit alltmer 3D visualiseringsverktyg som de fortsätter att upptäcka nya användningsområden och ökad effektivitet i produktionen. Processen är inte så komplicerat som det kan verka. De flesta verktyg för 3D-visualisering är beroende av en kombination av programvara och state-of-the-art visuella capture verktyg. Många av dessa modellering ansträngningar införliva och förbättra digitala design häftklamrar, såsom datorstödd konstruktion (CAD), infraröd imaging, animation programvara och foto fånga för att lägga ut deras koncept.

Hämtningsfasen kan innebära regelbundna fotografi, laserskanning, flygbilder eller motion capture-teknik, bland annat. Använda programvara bildbehandling, kan fångade data rekonstrueras i en 3D-modell. När den grova modellen är klar, ingår belysning och materiella aspekter att skildra bilden som det finns eller vill titta i dess miljö. Fånga data återges på modellering programvara att skapa 3D-bilder och föra visioner till liv. Dessa modeller fungerar som sanna representationer som kommer att vägleda användarna till att uppnå deras uppdrag och påskynda bearbetningsstadium. 3D-modellen kommer att ha alla de exakta detaljerna, djup och riktigheten i det avsedda målet.

Innovating designprocessen

Bilindustrin, för en, har börjat anta 3D visualisering teknik för att föra fordonskonstruktion till nästa nivå. En anmärkningsvärd instans är den första sanna tillämpningen av 3D-verktyg till fordonet byggprocessen. På Ford Motor Company använder ingenjörer sofistikerad 3D kartteknik att observera problem i ytan färg beläggning och tillverka bakaxeln delarna för deras pickuper i F-serien. För att hitta problem i ytan använder färg beläggning som luftbubblor eller fjällning, operatörer 3D-kameror ta mer än 3000 bilder av en fordon del i 15 sekunder. Bilder matchas sedan till en perfekt datormodell, att skapa en interaktiv 3D-bild som tillåter ingenjörer att identifiera eventuella minuten problem i en del lack, såsom damm eller smuts partiklar. Omärklig för det mänskliga ögat, dessa frågor kan vara riktade och kratsade ur den färdiga detaljen. Nivån på upptäckt säkerställer att eventuella problem hanteras innan produkten levereras till konsumentmarknaden.

En 3D-modell av en motor ”Det mänskliga ögat används för att mäta slutresultatet, men det finns ergonomiska svårigheter, ögonansträngning och arbetstagare vistas på fötterna hela dagen”, Ford projektledare Tom Dougan berättade nyhetskällan. ”Operatörerna brukade spendera 70 procent av sin tid avsökningen och 30 procent reparera defekter. ”Nu spenderar de 10 procent av sin tid som skanning och 90 procent av sin tid som finjustering fordonet”.

Ford har varit en av de ledande företagen i användningen av 3D-teknik för en mängd olika applikationer. Dessutom på konstruktion och tillverkning sida, har Ford använt 3D utskrift och laser inspektioner. Företaget är också inte främmande för användning av 3D-holografisk teknik inom produktdesign och befordran, som de samarbetar med Zebra Imaging att skapa en innovativ plattform för lanseringen av Ford BMax fordonet. Ford Motor Company används Zebra Imaging’s 3D holographic utskrifter för att främja den nya Ford B-Max-bilen via en social mediekampan.

Fördel av hologram

Holografiska bilden av en design ger en tredimensionell vy för mycket mindre pengar och i mycket mindre tid än fysiska modeller. I stället för de veckorna som det tar för att bygga en fysisk modell, kan ett hologram produceras i några timmar till en bråkdel av kostnaden. Eliminerar behovet av en modell ger en arkitekt mer kontroll i en presentationens utseende och hjälper underlätta iteration konstruktionsfasen.

Hologram är robust, lätt att hantera och lätt att transportera och skicka. Uppdateringar och flera kopior kan produceras och skickas ut till berörda parter på en eller flera platser, och de kan produceras i några timmar och skickat någonstans i världen.

Zebra’s cloud-baserade arbetsflödet, till exempel låter användare ladda upp deras 3D datafil för holografisk utskrift. Zebra använder ett brett utbud av 3D datakällor, inklusive CAD/CAE/CAM filer, BIM-modeller, laser scannar och filer från populära 3D-data program/format som Maya, Sketch-up, 3D Studio Max, Revit och AutoCAD. Data är sedan bearbetade och förberedda för holografisk utskrift.

Som tekniken fortsätter att utvecklas, är bilbranschen bara en av många industrier som kan förverkliga otaliga förbättringar genom antagandet av 3D-teknik. 3D imaging har vuxit fram som ett kraftfullt verktyg som har permanent utvidgade möjligheter för produktion.

Insikter vunnits från 3D visualisering

3D-modell av en motor. Senaste investering i modellering teknik har drivit positiva prognoser för användning av 3D imaging. 3D-visualisering har blivit en värdefull tillgång för användare på grund av de ytterligare funktioner som erbjuder över andra processer. Med en sannare framställning av färdiga produkter, kan modellering användare bättre förstå hur deras vision ser ut efter avslutad. Tekniken underlättar också lättare förändringar, digital korrigering av prototyp och bättre kommunikation mellan projektets deltagare. En strukturell eller kosmetiska fel kan repareras i realtid och till låg kostnad. Denna typ av proaktiv förmåga tillåter organisationer ta en större roll i skapandeprocessen och främjar framgångsrik renderingar av idéer.